Suntem pregătiți să te pregătim. Scrie-ne sau dă-ne un telefon și vom descoperi împreună cum poți începe drumul spre o formă fizică și mentală puternică.

(0746) 572 855

STR. GALATI NR.6 – PARK LAKE 2 (3,57 KM), CLUJ-NAPOCA

URMARESTE-NE
Top

Exerciții eficiente pentru picioare tonifiate

 

În această lume a vieții sedentare, exercițiile fizice sunt extrem de importante, iar cele ce stimulează musculatura picioarelor sunt esențiale pentru a avea un program de fitness complet. În plus, picioarele noastre sunt cele care ne ajută să ne deplasăm pe parcursul întregii zile, așadar, ele trebuie să fie puternice și sănătoase pentru a ne ajuta să realizăm activitățile de zi cu zi.

Picioarele frumoase sunt un atu atât pentru femei, cât și pentru bărbați, mai ales că se apropie sezonul cald. Multe persoane, mai ales femeile, se confruntă cu probleme din acest punct de vedere, iar cauzele sunt multiple: lipsa de mișcare, o alimentație bogată în calorii și haotică sau chiar genetice.

Pentru a avea picioare de invidiat (tonifiate și lipsite de celulită) cantitatea de calorii consumată în timpul zilei trebuie să fie mai mică decât cantitatea de calorii arse. Indiferent dacă îți place să alergi, să sari sau să mergi cu bicicleta, există nenumărate exerciții pentru picioare care se potrivesc nevoilor și preferințelor tale. Reshape Studio îți vine în ajutor în acest sens și te sprijină ca pe lângă o dietă echilibrată, să ai și un program zilnic de exerciții dedicate mușchilor de la picioare. Înainte de a începe, îți vom explica în mare principalele grupe de mușchi ce ar trebui stimulate (mușchii cvadricepsi, femurali, gambe, fese).

Acum, unul dintre traineirii de la Reshape Studio îți dezvăluie o serie de exerciții care îți vor fi de folos în antrenamentul tău, care ar fi bine să fie făcute după o ușoară încălzire:

Genuflexiune cu o greutate în mâini

Acesta este exercițiul de bază în ceea ce privește musculatura picioarelor, el stimulând cel mai mult mușchii sinergici (cvadriceps, fese, femurali) și este recomandat să se execute 1 sau 2 seturi a câte 15 repetări.

Mers pe vârfuri

Pentru stimularea gambelor, este recomandat să faceți acest exercițiu timp de 60 de secunde, iar pentru rezultate vizibile într-o perioadă cât mai scurtă folosiți și greutăți.

Podul combinat

Acesta este un exercițiu complex care vizează mușchii fesieri, cvadriceps, abdominali și se realizează astfel: stai pe spate cu mâinile pe lângă corp și picioarele flexate; ridici pelvisul cât de sus poți și, păstrând postura, ridici fie piciorul drept, fie piciorul stâng în diagonală. Este recomandat să faceți 1 sau 2 seturi a câte 20 de repetări pentru fiecare picior.

Fandare

Pentru un efect mai vizibil, aveți posibilitatea să folosiți greutățile de la Reshape Studio, iar 1 sau 2 seturi a câte 15 repetări ar fi suficiente pentru început.

Ridicare picior în lateral

Mușchii laterali ai piciorului trebuie și ei antrenați în rând cu ceilalți pentru a ne dezvolta o musculatură uniformă a piciorului. Astfel, este recomandat ca acest exercițiu să fie făcut 1 sau 2 serii a câte 20 de repetări. Pentru a stimula mai tare musculatura, folosiți una din benzile elastice pe care le găsiți la Reshape Studio.

Este important să dai picioarelor tale suficient timp de odihnă între antrenamente, deoarece acestea sunt printre cele mai mari grupe musculare din corp. Nu uita să incluzi și exerciții de întinderi pentru a preveni deteriorarea mușchilor și a articulațiilor. Dacă nu ești experimentat, începe treptat și asigură-te că urmezi o tehnică corectă la toate exercițiile.
Ține minte că nu ești singur, antrenorul personal de la Reshape Studio este mereu lângă tine, îți răspunde la toate întrebările și discută cu tine despre echipamentul necesar acestor exerciții și nu în ultimul rând, despre dieta pe care să o urmezi.

Vino acum și tonifiază-ți musculatura picioarelor la Reshape Studio.

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*

Call Now Button